Soorten tassen

Zoals u het al kan raden is een boodschappentas en die je goed kan gebruiken om je boodschappen in te stoppen en ze naar huis te brengen. Vroeger was het zo dat je boodschappen alleen met uw tas mocht brengen tot dat er in de loop van de 20e eeuw plastictassen uitgevonden zijn. Dit maakte mogelijk dat klanten makkelijk boodschappen mee naar huis konden brengen en dus ook meer boodschappen kunnen kopen. Deze tassen zijn met veel verschillende materialen gemaakt zoals verschillende kunststoffen, natuurvezels en of sterk paper die speciaal gemaakt zijn. Ook waren plastictassen vroeger gratis om mee te nemen, maar dit liet zien dat het heel erg schadelijk is voor het milieu. Hierdoor zijn er landen over de hele wereld die bepaalde wetten hebben opgesteld voor plastic tassen. Je hebt landen die de plastic tassen nog uitgeven voor een gedeeltelijke prijs maar je hebt ook tassen die simpelweg verboden zijn.

Heuptas

Een heuptasje is een tas dat je aan doet net als een riem die dan aan je heupen vast gebonden zit. Het tasje zit voor je in plaats van achter op je rug net als een rugzak. Deze tasjes zijn heel erg handig om mogelijke diefstal van jou eigendommen te voorkomen zoals geld of uw telefoon. Het kan ook gedragen worden net als een rugzak waarbij je het tasje over je schouder haalt. Tegenwoordig zijn dit soort tassen ook weer in de mode en staan zij best wel goed terwijl ze ook handig zijn.

Handtas

Dit soort tassen worden vaak gedragen door dames, het is klein maar stijlvol. De bedoeling van de handtas is dat het dagelijks gebruikt kan worden en dat je uiteraard je spullen in dit soort tassen kwijt kan. Omdat ze stijlvol gemaakt worden hebben ze daardoor soms unieke uitstralingen zoals details dat je in normale tassen niet terug kan vinden. Een handtas draag je ook over je schouder heen of schuin over het lijf. Hierdoor zijn je handen vrij en kan je flexibeler zijn terwijl de tas op je schouder hangt.

Reistas

Reistassen (of ook sporttassen genoemd) zijn ook tassen die voor een tijdje uit de mode waren en weer terug zijn. Dit soort tassen hebben misschien niet vaak het mooiste uiterlijk maar dat is niet de reden waarom deze tassen gekocht worden. De reden dat je deze tas wilt halen is om je sport spullen kwijt te raken, je heel veel spullen of iets groots kwijt moet of als je lang moet reizen en je een handige tas nodig hebt. Daarom zijn deze tassen heel erg populair voor mensen die vaak reizen of naar bepaalde plekken gaan zoals naar een sportschool of naar plekken toe gaan voor speciale redenen zoals het afgeven van iets. Deze tas kan je op meerdere manieren dragen, ook deze tas kan je over je schouder dragen of over het bovenlijf maar dit soort tassen kan je ook met je hand vasthouden of zelfs over je rug.

Clutch

Als jij een tas wil om jezelf alleen beter te laten uitstralen raad ik u een clutch aan. Een clutch is een hele kleine tas die je dan ook vaak vast hebt of tussen je arm en je lijf hebt. Deze tas is echt puur voor de uitstraling en is niet handig voor als je spullen wilt meenemen. Vrouwen gebruiken vaak dit soort tassen en nemen ze vaak mee naar evenementen zoals feestjes. Daarnaast heb je ook vaak dat clutches heel erg gedetailleerd zijn en uniek zijn. Als je geen fan bent van het constant vasthouden hebben sommige tassen ook een los hengsel zodat je uw clutch kan omtoveren naar een handtas en deze ook over je schouders kan doen.

Telefoontasje

Wat tegenwoordig ook in de mode is en nieuw is zijn de telefoontasjes. Deze tasjes zijn ook niet bruikbaar als u spullen wilt dragen. Dit komt omdat dit soort tasjes echt alleen maar uw telefoon kan meenemen. De tasjes zijn zo gemaakt dat je alleen uw telefoon erin kan stoppen net als een soort hoesje, of het heeft ruimte voor alleen uw telefoon. Ook kopen vrouwen dit vaak om de uitstraling of om makkelijker hun telefoon te pakken. Net als een handtas worden deze tasjes ook over de schouder gedragen. Soms hebben deze tasjes ook kleine details om het leuker uit te laten zien.

Rugzak

De rugzak, een van de meest bekende tassen. Deze tassen worden altijd gekocht door mensen die hun spullen ergens kwijt moeten zoals boeken, apparatuur of andere spullen. Het wordt vaak niet gebruikt voor het uiterlijk van de rugzak maar tegenwoordig heb je ook stijlvolle rugzakken die er luxer uitzien. Dan heb je rugzakken die dan leer als materiaal hebben of er uniek uit zien. Dit zijn dan ook tassen die gekocht worden door mensen die ermee ook stijlvol eruit willen zien. Dit soort tassen worden vaak achter op de rug gedragen, over de schouder of vasthoudend.

Laptoptas

Net als het telefoontasje heb je ook laptoptassen. Deze tassen kunt u het beste gebruiken als u uw laptop netjes kwijt wilt en daarnaast nog papierwerk of boeken mee wilt. Er is niet veel ruimte voor andere spullen behalve voor pennen of papieren spullen. Deze tassen worden vaak gebruikt voor scholen of bij een kantoorbaan. Deze tassen worden meestal met de hand gedragen maar deze tassen kunnen ook over de schouder heen gedragen worden.

Heel veel soorten tassen om vanuit te kiezen. Het is belangrijk om goed te kijken welke tas u nodig heeft en vandaar uit een tas kopen. Let ook op wat uw budget is, bijvoorbeeld met de stijlvolle en luxe tassen hangen er vaak ook een hoge prijs bij. Hiermee kan ik ook aanraden om niet te letten op merk en wat simpels te halen, tenzij u geld over heeft. Dan zou ik u de luxe en mooie tassen aanraden.